Samenwerken en verkregen leiderschap is Horsemanship

Horsemanship

Al mijn trainingen zijn gebaseerd op het principe van Horsemanship. Of het nu gaat om het opvoeden en trainen van jonge paarden of heropvoeden en trainen van paarden met uitdagend gedrag. Ik word geïnspireerd door Warrick Schiller, Monty Roberts en Linda Tellington Jones.

In 2020 heb ik mijn Orun niveau 3 opleiding bij E-quine.com afgerond en ik mag mij nu Instructeur Paard & Gedrag noemen.

Mijn methode is zonder dwang en ik werk op een zachte maar duidelijke manier. Deze techniek is gebaseerd op het instinctieve gedrag van paarden, het “natuurlijke” gedrag. Samenwerken en verkregen leiderschap staan bij de trainingen altijd centraal. Iedere training is op maat gemaakt en naar behoefte van je paard. Ieder paard is een individu en heeft daarom zijn eigen aanpak nodig. We kijken vooraf samen naar het doel en de weg daar naartoe en evalueren met regelmaat.

Loswerken en grondwerk zijn in de methode van Equine Serenity erg belangrijk. Deze vormen van samenwerken dragen bij aan een beter connectie tussen mens en paard. Naast het verkrijgen van een sterkere band, zal je paard zich beter kunnen ontspannen. Ook als hij zich in een voor hem spannende situatie bevindt, leert een paard dat er andere mogelijkheden zijn dan vluchten of vechten. Lees hier meer over grondwerk.

Of je nu als doel hebt; een ontspannen buitenrit rijden of juist op hoog niveau aan wedstrijden wilt meedoen… Je bereikt meer door wederzijds respect en vertrouwen. Wil je dit bereiken? Dan ben je bij mij op het juiste adres.