Grondwerk

Is de basis van alles…

Ik gebruik het bij het trainen van jonge paarden maar ook bij het oplossen van (gedrags)problemen. Alles valt of staat met een goede basis en dat is in mijn ogen, en dat van mijn inspirators, grondwerk. Bij de methode van Equine Serenity wordt er veel aandacht besteed aan werken vanaf de grond. Ik werk samen met de paarden, vanuit rust en met gevoel en respect. Door zo te trainen en je tegelijkertijd in de taal van de paarden te verdiepen, verkrijg je respect, vertrouwen en leiderschap.

Wanneer je controle hebt vanaf de grond, geeft dit het paard meer vertrouwen en zal het rustiger worden als jij op de juiste manier de leiding neemt. Met de juiste lichaamstaal ondersteun je je paard in moeilijke situaties. Je paard zal zich beter kunnen ontspannen, ook als hij zich in een voor hem spannende situatie bevindt. Het paard leert dat er andere mogelijkheden zijn dan vluchten of vechten. Deze rust en het wederzijdse begrip zorgen voor een sterkere band.

Als eigenaar krijg je door grondwerk een veel betere connectie met je paard; je leert elkaar aanvoelen en beter te begrijpen. Je kunt het (los) werken vanaf de grond ten alle tijden implementeren in je training. Het is leuk, afwisselend en je traint je paard onbelast!

Onderdelen van grondwerken zijn:

  • De basiselementen
  • Obstakeltraining
  • Loswerken
  • Longeren aan de enkele lange lijn
  • Werken aan de dubbele lange lijnen

Bekijk hier mijn volledige aanbod.

Dwingeloo, Equine Serenity horsmanship & coaching, grondwerkles paard, dubbele lange lijnen